miercuri, 12 februarie 2014

Comunicare nonverbala

Eşti decis să îţi îmbunătăţeşti abilităţile tale de comunicare nonverbală dar nu ştii de unde să o începi? Mai jos sunt cîteva sfaturi care ar putea să te ajute în drumul tău spre o comunicare de succes:

Cum ne trădează limbajul corpului

Comunicarea verbală pote fi susţinută, contrazisă sau chiar substituită de cea nonverbală. Cei care ştiu să descifreze limbajul corpului pot afla cu uşurinţă cât de sincere sunt persoanele de lângă ele.  

Gesturile pe care trebuie să le eviţi în timpul unui interviu pentru a... Ne putem ascunde emoţiile şi sentimentele în spatele cuvintelor, dar corpul le trădează foarte uşor. 

marți, 11 februarie 2014

Inteligenta emotionala

Inteligenta emotionala este capacitatea de a ne recunoaste propriile sentimente si de a le identifica pe ale celorlalti, pentru a ne automotiva si pentru a folosi puterea emotiilor, atat in raport cu noi insine cat si in raport cu ceilalti.Detasarea, calea catre adevaratele emotii.

7 emotii universale


Numai sapte emotii sunt universale. Chiar daca vei merge pe alt continent si vei intalni oameni noi, atunci poti sta linistit ca macar emotiile le vei putea recunoaste.
Fericirea, tristetea, furia, dispretul, surprinderea, dezgustarea si frica, potrivit expertului american Paul Ekman.

Surprins


Surprinderea este cea mai scurtă în durată emoţie. Se manifestă brusc la început. Dacă omul are timp să se gîndească că este surprins şi arată acest lucru, atunci el nu este surprins. Această emoţie nu se reţine mult. Dispariţia ei este la fel de bruscă ca şi apariţia.

Frica

Frica este un răspuns emoţional la o ameninţare percepută. Este un mecanism de supravieţuire de bază care apare ca răspuns la un stimul specific, cum ar fi durerea sau ameninţare de pericol. Unii psihologi, cum ar fi John B. Watson, Plutchik Robert, şi Paul Ekman au sugerat că frica este una dintre emoțiile înnăscute de bază. Frica nu trebuie confundată cu anxietatea, care apare de obicei în lipsa unei amenințări externe .

Dezgustul

Dezgustul este o emotie care este de obicei asociata cu lucruri considerate ca necurate, necomestibile, infectioase etc.Un om poate fi dezgustat in primul rind de o mincare care nu ii placesau  de un miros neplacut

Furia

Furia este o emoţie efectele fizice ale căreia includ creşterea frecvenţei cardiace, tensiunii arteriale, şi a nivelului de adrenalină şi noradrenalină . Furia devine sentimentul predominant din punct de vedere comportamental, cognitiv, fiziologic atunci cînd o persoana alege conştient sa acţioneze împotriva unui pericol venit din exterior.

Fericirea

Fericirea este o stare de spirit sau o emoție caracterizată prin mulțumire, dragoste, satisfacșie, plăcere sau bucurie. O varietate de abordări psihologice, filosofice sau religioase s-au străduit să definească fericirea și să- i dentifice sursele ce o alimentează dar părerile rămîn împărțite.  Paul Ekman definește fericirea ca starea în care omul se simte bine și care îi generează emoții și trăiri pozitive.

Dispretul

Dispreţul este o emoție care încă nu a fost pe deplin recunoscută ca făcînd parte din emoțiile de bază ale omului, a căror exprimare la nivel facial este universală. Paul Ekman recunoaște că încă are dubii în privința acestei emoții, deşi sunt suficiente argumente pro.

Tristetea

Cand un om devine mai linisti, mai retras si mai putin energic ne vom da seama ca este trist. Ce este tristetea? Tristetea este o emotie caracterizata prin sentrimente puternice de dezavantaj, pierdere, neajutorare etc.