marți, 11 februarie 2014

7 emotii universale


Numai sapte emotii sunt universale. Chiar daca vei merge pe alt continent si vei intalni oameni noi, atunci poti sta linistit ca macar emotiile le vei putea recunoaste.
Fericirea, tristetea, furia, dispretul, surprinderea, dezgustarea si frica, potrivit expertului american Paul Ekman.
Acesta spune ca emotia poate fi recunoscuta dupa mimica fetei si ca poti invata cum sa citesti expresiile faciale. Sunt 40 de muschi faciali principali de care ne folosim. Expresiile faciale sunt calificate ca fiind universale de catre expertii care mai nou pregatesc un soft performant menit a recunoaste mimica fetei si chiar adescifra cand cineva minte.
Mai multe despre aceste emoti o sa va prezin in link-urile de mai jos:

Exista doua tipuri de expresii faciale emotionale: complete si subtile. Cele subtile sunt partiale, slabe si microexpresii.
Cand un om incearca in mod deliberat sa isi ascunda emotiile apar expresii faciale involuntare care dureaza cateva secunde.
Microexpresiile sunt un indicator cert al faptului ca o emotie este ascunsa, dar nu arata si motivul sau metoda de cenzura. Microexpresia poate fi rezultatul unei alegeri deliberate, respectiv  persoana stie cum se simte, dar nu vrea sa arate. Dar paote fi si rezultatul unei reprimarica urmare a faptului ca persoana nu stie ce simte, cenzura fiind inconstienta. Ca orice expresie faciala emotionala, microexpresiile sunt involuntare, deci inconstiente, doar cenzura care o produce poate fi constienta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu